Maasto-opetuskohteita kouluille ja päiväkodeille -sivusto on tarkoitettu pääasiassa koulujen ja päiväkotien käyttöön. Siihen on koottu kävelymatkan päässä olevia helposti saavutettavia lähiluontokohteita opetuksen ja ympäristökasvatustyön avuksi.

 

Edellinen painos Maasto-opetuskohteita Oulun kouluille ja päiväkodeille -oppaasta ilmestyi Euroopan luonnonsuojeluvuonna 1995. Tämä työ on nyt ajantasaistettu. Opasta ei enää paineta kirjaseksi, vaan tiedot kootaan Internetiin, mistä ne on helppo tulostaa tarvittavilta osin.
 

Mukaan on otettu kohteita Oulun seudun ympäristötoimen toimialueelta. Siihen kuuluvat Oulun kaupunki sekä Hailuodon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen ja Tyrnävän kunta.
 

Maastotyöt on tehty kesinä 2009–2010 ja 2013. Vuonna 2009 töistä vastasi Piia Kortsalo (9 kohdetta) ja vuonna 2010 Anna Miettinen (53 kohdetta). Vuonna 2013 laajentuneen Oulun alueilta (Haukipudas, Yli-Ii) tietoja kokosi Riikka Hannila. Työtä ovat ohjanneet Marketta Karhu ja Matti Tynjälä. Useimmat korttien valokuvat on otettu maastokäyntien yhteydessä. Kartat ovat peräisin Oulun kaupungin Karttatie-palvelusta.
 

luettelomerkki

Luettelo maasto-opetuskohteista ja niiden ominaisuuksista

luettelomerkki

Kartta maasto-opetuskohteista kaupungin karttatiellä

luettelomerkki

Yleistä Oulun seudun luonnosta

luettelomerkki

Miten kohdekortteja luetaan?

luettelomerkki

Miten kohdekortteja voi hyödyntää opetuksessa ja kasvatuksessa?

luettelomerkki

Oulun seudun luonnonsuojelualueet ja muut retkeilykohteet

luettelomerkki

Oulun seudun ja Ouluun liittyneiden kuntien nimikkolajit

luettelomerkki

Linkkejä